شنبه, 8 ارديبهشت 1403 EN
     ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
تخصیص بخشی از منابع مالی صنایع برای حل مسائل و مشكلات علمی

مرتضی توکلی  سرپرست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان به‌ مناسبت هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: هفته پژوهش و فناوری به نمادی تبدیل شده که قطعاً تأثیر خوبی بر احیای پژوهش دارد و لیکن در تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه اثرات ناچیزی دارد.وی با بیان اینکه فرآیند تبدیل علم به ثروت از طریق تجاری شدن اتفاق می‌افتد، افزود: نمونه‌های علمی در دانشگاه یا مرکز پژوهش وجود دارد و کاملاً مشهود است که این مسئله برای دانشگاه‌های کوچک و واقع در شهرستان و نقاط محروم مثل بهبهان کمتر نمود دارد.مشاوره و برنامه‌ریزی به‌ منظور برپایی هرچه بهتر مراسم هفته پژوهش و فناوری بسیار تاثیرگذار بوده و به طور حتم اگر صنعت نقش بیشتری برای هفته پژوهش و فناوری داشته باشد، مؤثرتر است.

توکلی ادامه داد: تخصیص بخشی از منابع مالی صنایع به دانشگاه‌ها برای حل مسائل و مشکلات به صورت علمی از جمله راهکارهای ارزشمند برای گسترش و تقویت واقع‌گرایانه و علمی صنعت و دانشگاه است.وی بیان کرد: نقش دولت در تقویت پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان به عنوان پشتیبانی کننده و نه مجری بسیار مهم است. میزان هماهنگی و همکاری دستگاه‌های اجرایی استان با مرکز دانشگاهی، پژوهشی و فناوری استان در حد معمول است اما در این زمینه اعتباری تخصیص نمی‌یابد.

توکلی با اشاره به تخصیص بودجه پژوهش در سطح کشور اضافه کرد: قاعدتاً این بحث نیاز به کارشناسی دارد اما باید نیازمحور و تقاضامحور باشد.وی عنوان کرد: تخصصی کردن امور، تقاضامحور و نیازمحور کردن پژوهش‌ها،شفاف‌سازی برنامه‌ها و قراردادها و عادلانه کردن تخصیص پروژه‌ها به دانشگاه‌ها و اساتید شهرستان، راهکارهای علمی برای گسترش امر پژوهش به‌ منظور حل مشکلات کشور است که پیشنهاد می‌شود.