شنبه, 1 ارديبهشت 1403 EN
     ۱۳۹۶/۱۰/۳۰
رونمایی از آثار شش هزار ساله چگا سفلی در دانشگاه
آثار شش هزار ساله چگا سفلی زیدون بهبهان  در دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان رونمایی شد.
در این مراسم که با حضور مسئولین کشوری، استانی و شهرستان در سالن آمفی تئاتر دانشگاه برگزار شد دکتر سید نژاد رئیس دانشگاه ضمن خوش آمد گویی به حضار و میهمانان مراسم، یکی از اهداف فرهنگی دانشگاه را جذب نمودن مخاطبین عام اعلام کرده و افزود درهای دانشگاه برای همه باز است و دانشگاه  نباید صرفا برای دانشجو یان باشد.
سید نژاد افزود ما علی رغم همه مشکلات و کمبودها با همکاری دیگر مدیران کمر همت به برگزاری این نمایشگاه بستیم و با همکاری میراث فرهنگی این مهم صورت گرفت و امیدواریم گام مثبتی در جهت گسترش همکاری های بین بخشی در جذب گردشگر و شناسایی تاریخ این مرز و بوم  بوده باشد.
در ادامه خسرو نشان مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: همه ما نیازمند چشم هایی برای دیدن، حافظه ای برای به‌خاطر سپردن و خرد در اندیشیدن هستیم و موزه ها این ویژگی ها را دارند که به عنوان حافظه درخشان تاریخی ما عمل کرده و تاریخ و عناصر تشکیل دهنده هویت فرهنگی و هویت ملی ما را همچون آینه ای تمام قد در منظر همگان قرار دهند.
نشان در ادامه گفت: شهرستان بهبهان از سال های گذشته نیازمند نمایشگاهی برای معرفی آثار تاریخی و میراث فرهنگی این خطه بوده که برپایی آن به حافظه ما کمک کند که چه تاریخی را پشت سرگذاشته ایم و در شرایطی کنونی نمایشگاه ها می توانند نقش ‌موزه های موقت را ایفا کنند و برپایی این‌ نمایشگاه در دانشگاه شهرستان بهبهان می‌تواند الگویی برای سایر دانشگاه ها باشد.
وی گفت: در حال حاضر نیاز است که تمام مراکز علمی نقش خود را در حوزه میراث فرهنگی ایفا کنند که تاکنون برخی از دستگاه ها در شکل گیری موزه‌های تخصصی فعالیت داشته‌ و اگر همه دستگاه ها در این‌خصوص اقدام کنند، در شهرهای مختلف استان می‌توانیم موزه داشته باشیم و زمینه فعالیت بیشتر در حوزه گردشگری را فراهم کنیم.وجود طبیعت زیبا و اقوام ‌مختلف استان، ظرفیت خوبی برای رشد اقتصادی در استان فراهم کرده که معرفی این ظرفیت ها یکی از ضرورت ها است و  دانشگاه خاتم الانبیا ء بهبهان در روزهای اخیر ضمن همکاری خوب با میراث فرهنگی استان ،اعلام آمادگی کرده که فعالیت این نمایشگاه را تداوم دهد.
محمدرضا کارگر مدیرکل موزه ها و اموال منقول سازمان میراث فرهنگی نیز در سخنرانی خود اظهار کرد: سازمان جهانی یونسکو مدتی پیش اعلام کرد که مهمترین سواد جوامع امروز، سواد فرهنگی است چرا که جوامعی می توانند هویت و فرهنگ خود را حفظ کنند که دارای سواد فرهنگی بالایی باشند.
وی با بیان این که' یکی از آسیبهایی که جوامع ما را تهدید می‌کند، آلزایمر فرهنگی است'، گفت: سازمان میراث فرهنگی و موزه ها تلاش دارند تا جامعه دچار این نوع آلزایمر نشود ، اهمیت موزه ها نیز دقیقا به همین دلیل و به دلیل نقشی است که در انتقال و معرفی عناصر هویتی ما به نسل های آینده دارند و خیلی ها تلاش دارند بخشی از تاریخ کشور را مصادره کرده و به شدت سعی می‌کنند جامعه بخشی از هویت خود را فراموش کند.
کارگر یادآور شد: اکنون خشکسالی و شرایط اقلیمی ما را تهدید نمی‌کند چرا که در دو هزار و 500 سال پیش نیز ما با خشکسالی مواجه بودیم، مهمترین تمدن های ما در کویر شکل گرفته است اما این بحث آلزایمر فرهنگی است که می تواند ما را در دراز مدت با مشکلات جدی مواجه کند.
وی گفت: شرایط ایران در طول تاریخ به نوعی بوده که شاید در طول تاریخ همیشه سرامد کشورها نبوده ایم اما در تمدن و معماری همواره حرف اول را زده و همین می تواند پایه و اساس بسیاری از پژوهش های ارزشمند قرار گیرد.
در ادامه ضمن اهدا لوح و تندیس از آقایان محمد رضا کارگر،دکتر ملک،دکتر مقدم،دکتر سید نژاد،دکترنشان تجلیل به عمل آمد و طی لوح سپاسی از دکتر عباس مقدم بعنوان شهروند افتخاری خوزستان معرفی شد و سپس  نمایشگاه گنجینه میراث فرهنگی استان متشکل از آثار باستانی مکشوفه شوش، هفت تپه و چگاسفلی برای بازدیدعمومی گشایش یافت.
در حاشیه برنامه دکتر ملک و دکتر مقدم دو اصله نهال نخل بنام خود در محوطه ورودی  دانشکده منابع طبیعی  در روز هوای پاک کاشت نمودند.
در نوبت عصر نیز نشست گنجینه میراث فرهنگی با حضور محمدرضا کارگر مدیرکل موزه ها و اموال منقول سازمان میراث فرهنگی ،دکتر ملک و دکتر مقدم و دولتی مختاران با حضور جمعی از مسئولان و علاقمندان در سالن جلسات دانشکده فنی و مهندسی برگزار شد.